Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

donderdag 8 april 2010

Scandinavian Christmas

Waar precies weet ik niet meer, maar ik las deze week op een buitenlands blog dat de quilter in kwestie last had van een fabric diet. Hihi, ik vrees dat alle quilters hier van tijd tot tijd wel aan mee kunnen doen. Niet te lang natuurlijk want dan wordt de behoefte aan stof wel heel erg sterk hihi! Nu ben ik bekend met het volgen van een dieet, heb daar ruime ervaring mee en dacht: hé een fabric diet, dat moet ik ook kunnen volgen. Vergeet het maar!!! Er stond bij Jookies een schat van een patroon voor kerst op haar blog ontworpen door Lynette Anderson! En in de la ligt nog een stapeltje Rouenneries te wachten ... juist ja ... daarop dus!! Zie het al helemaal voor me! Iemand vroeg of dat nog zou lukken voor kerst, maar gelukkig is er in 2012 ook kerst, dus zal het wel geen probleem worden toch? Het zal nog even duren voordat de patronen hier op de mat vallen, maar het is een prima stok achter de deur om te zorgen voor een AFFO hihi! I don´t exactly know where but this week I read on a foreign blog the quilter was on a fabric diet. Hihi, I fear that most quilters have to from time to time. Not too long of course because the need for fabric will get very strong hihi! Now I am known with the how-to concerning diets, have some experience and thought .. a fabic diet, ok. Forget it!!! On Jookies blog I saw a lovely pattern for Christmas designed by Lynette Andrson! And I have a layer-cake Rouenneries waiting .. right .. for this pattern! Absolutely great! Someone asked if I could manage this for Christmas, but luckely there will be one in 2012 also, so no problem there! It will take a while before the patterns arrive, so time to get something finished before that hihi! Morgenochtend eerst nog even naar de X-stitches club van Liezbeth en daarna op weg naar Wageningen. Boterhammetje eten bij mijn moeder, haar vervolgens met tas en al in de auto zetten en op naar de Veluwe. Mijn zus komt ook en met z´n 3-en en het nodige handwerk zullen wij ons prima vermaken! Tomorrow morning I am off to the X-stitches club by Liezbeth first and then to Wageningen. Lunch at my mum´s, putting her and her bag in the car and off we go to the Veluwe. My sister will join us there and between the 3 of us the necessary stitches will be done! Hadden jullie deze foto al gezien, zoals jullie misschien nog wel weten is mijn moeder dol op het maken van hexjes! Have you already seen this picture, as you perhaps know my mother loves to sew hexagons! Het zijn "gewone" linnentasjes maar dan bekleed met hexjes, leuk idee he!! They are "ordinary" cotton bags covered with hexies, isn´t that a nice idea? Mooi weekend alvast! Have a nice weekend!

33 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Leuk patroon. Dat gaat je nog wel voor deze kerst lukken.
Wat een idee die tasje van je moeder.
Een heel fijn weekend.
groetjes Elly

Quiltpassion.blogspot.com zei

Ik vond dat ook al zo'n leuk patroon, ik hou me nog even in.
Mooi die hexjes van je moeder, een heel leuk idee om ze op die tasjes te naaien. Handwerk maar lekker, gezellig zo met z'n drieën!
Groetjes, Cisca

Home and Lifestyle zei

Kerst 2012 moet toch kunnen...je gaat tenslotte naar de Veluwe en al babbelend met zus en moeder kom je een heel eind...of heb je dan het patroon nog niet :-(

In ieder geval...veel succes en natuurlijk veel plezier met het uitje!

Lieve groet, Ingrid

conny ten berge zei

Het is zo'n mooi patroon, Scandinavian Christmas. Maar ik ben nog met een kerstquilt bezig, probeer me te beheersen ;o)
Leuk, die tasjes met de hexjes!

Berna zei

Ja wat een leuk patroon is dat he? Ik heb hem ook gezien.
Heel veel plezier komend weekend!

Simone zei

Wat een geweldig patroon is het hè? Ik heb hem ook al gereserveerd bij Bep! En had net als jij onmiddelijk het idee om er de Rouenneries voor te gebruiken. Heb zelfs nog snel een Layer cake bij besteld... ;)

katrien zei

Heel mooi patroon.
En leuk die hexjes.

tiny zei

Dat is inderdaad een heel leuk patroon en jij laat het toch niet tot Kerst 2012 komen hé. Dat hoort niet hoor hahaha. Succes met de hexjes en een heel fijn weekend met z'n drieen.

Unknown zei

Ja, leuk patroon is dat he. Ik heb hem ook besteld en ga hem ook van de Rouenneries maken.

Mascha zei

Een heel mooi patroon. Dat ga je wel lukken om deze met kerst af te hebben. Gewoon niet zeggen welke kerst. Ik wens je alvast veel plezier voor van het weekend.
Groetjes Mascha

ria vogelzang zei

Wat een mooi kerstpatroon, he?! Lijkt me super om te doen!
En jullie hexagonnetjes zijn helemaal geweldig!
Wat hebben we toch een geweldige hobby!!!! Geniet van je weekend!

Else zei

Leuk patroon! De tasjes zijn zo veel vrolijker, leuk dat je moeder aan de hexjes is. fijn weekend, liefs Else

Heleen zei

oeps, dat is wel een heeel leuk patroontje! Kan me voorstellen dat je daar zin in heb. Veel plezier van het weekend!

Els zei

Veel plezier daar en tot straks! leuk tassen trouwens zeg!!

Yvonne aka sommeke zei

Die kerstquilt is leuk hé! En complimenten voor je mam, haar tasjes zijn lief behext!
Goe weekend!

Yvonne zei

Wat een geweldig patroon, je handen zullen wel jeuken. Leuk idee ook van je moeder om die tasjes op te leuken! Fijn weekend.

Nelleke zei

hallo Daniella het is zeker een mooi patroon en volgens mij zullen er velen quiltsters voor vallen.Leuk idee van je moeder,veel plezier met de familie op de Veluwe.groetjes Nelleke

Dorine zei

Fijn weekend zo met je zussen op de veluwe
lekker kletsen en ook wat doen.
groetjes Dorine

Guusje, zei

Wat hebben jullie een leuk weekeinde in het verschiet en wat zijn de hexagonnen mooi en wat een leuk idee om daar de linnentassen voor te gebruiken. De Lynette Anderson kerstquilt is ook weer een plaatje waarom maken ze toch zulke mooie quilts iedere keer kan bijna niet meer kiezen.

Fijne weekeinde.

Anoniem zei

Hij is mooi he die kerstquilt, ik zal er nog eens goed overnadenken!
Leuk dat je moeder ook meedoet met het handwerk!
Heel fijn weekend Daan!

Annelies zei

Ik had dit patroon al gezien bij Lynette. Echt heel erg mooi !

Valentina zei

Have a lovely weekend! :)
... and guess who will be joining you in the making of that christmas quilt! :)
Yep!
See you when you get back!
kusjes,
Val

Karen zei

That is a very nice pattern and I think having it made by Christmas 2012 is good! :) I also love the hexagons!

Jossie zei

Leuke quilt, veel leuke plannen en ook nog een leuk week end voor de boeg!
Heel veel plezier Daan, het is geweldig om dit nog met je moeder te kunnen doen.

Erna zei

Fijn weekend geniet ervan.
Liefs
Erna

Karen zei

I love the Christmas quilt! So cute.

Monique zei

Tja... dat zeg je nu wel Daniëlle.. maar er zijn toch mensen die er van overtuigd zijn dat we in 2012 geen kerst meer kunnen vieren... Niet mijn idee hoor! Plak er nog maar een heleboel kerstdagen aan vast. Is toch veel te gezellig? En al helemaal met zo'n mooi kerstwerk. Veel succes er mee!

Anja.M zei

Mooi patroon van de kerst, zelf ben ik ook niet ver gekomen met mijn kerstquiltje.
Jaaaa en hexjes zijn nu helemaal in.

Lida zei

Wat leuk dat patroon te gaan maken met de Rouenneries en ja er komt in 2012 ook weer een kerst! Enne ik ben bang dat dat dieet te moeilijk is voor mij! Veel plezier met jullie groepje op de Veluwe! Groetjes
Lida
P.S. Je Mams haar hexjes zijn schattig!

Anita zei

Die tasjes zijn leuk. Het kerstpatroon is schattig. Ik heb helaas nog 2 kerstquilts in de wachtrij staan. Mijn Roueneries gaan in de Life is Beautiful.

Saskia zei

Hoop dat je een leuk weekend hebt gehad. Met veel lol, en veel creativiteit. Zo te zien, zit het in de familie. Leuk!
En doe maar veel aan fabric diet jojo-en. dat houd de stof laden tenminste gevuld.
Saskia

Jan zei

WOW! Those canvas bags are GORGEOUS!!! Very nicely done! I just love the red between the flowers.

Craftluver zei

Hoi Danielle, Wow, dat patroon ga ik via Evy in Den Haag volgen. Nou ja, ik koop alleen de patronen dan he. Heb nog zoveel stoffen liggen en ik koop er vrijdag in Veldhoven gewoon een paar mooie bij! Ach ja, 2015 is er ook een kerst nog he! LOL! Maar ben er dus ook vor hgevallen, onafhankelijk van jou zelfs LOL! Groetjes en een fijne week! Marianna

Related Posts with Thumbnails