Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

maandag 22 maart 2010

Naald en Draaddag, Mallen en kippenquilt 2

Afgelopen zaterdagochtend met Trudy naar Heenvliet geweest want daar was de Naald en Draaddag van Els en Liezbeth. We waren er om 10.15 uur en er zaten al heel wat dames aan de koffie en zelfs al aan het borduren! Het is altijd gezellig, Els en Liezbeth staan er met hun winkeltje en een mens ziet altijd wel wat nieuws hihi! Nee, deze keer geen stof gekocht maar een heerlijk boek, pas uitgebracht door Quiltmania en het is in het Frans en Engels geschreven. Last Saturday I went together with Trudy to Heenvliet to visit the Naald en Draaddag by Els and Liezbeth. We arrived at 10.15 hrs and quite a number of ladies were having coffee and already doing some stitching! It is always fun to be there, Els and Liezbeth bring their products along and there is always something new to admire hihi! No, didn't buy any fabric but a lovely book, just published by Quiltmania and it is written in French and English.
Tuurlijk kochten we het werkje van die dag: een paasei waar verschillende technieken in gebruikt worden: borduren, wolvilt, applicatie, stitchery, allemaal leuk dus. Alles zat in het pakket en dat voor euro 5,80!! We bought the pack of that day: an Easter egg in which various techniques were used: cross stitching, woolfelt, applique, stitchery, all lovely. Everything was included in the pack and it only costs euro 5,80!!
's Middags moesten we om 13.30 uur bij 't Quiltgebeuren zijn om een workshop werken met mallen van Marti Michell te volgen. In de 18 jaar dat ik nu quilt had ik dit nog nooit eerder gedaan hihi. En je weet wat ze zeggen: een mens is nooit te oud om te leren. Toch weer wat tips mee naar huis genomen en ik moet zeggen: het gaat als een speer werkelijk! De top voor de nieuwe kussenovertrek is al af! De stofjes zijn gekocht bij Cora's Cottage in Schiedam. At 13.30 hrs we arrived at 't Quiltgebeuren to take a workshop working with templates by Marti Michell. In all my 18 years of quilting I never done this hihi. And you know the saying: a person is never too old to learn. Took some tips home and I must admit: it is fast and accurate! The top for the new cushion is already finished! The fabrics were bought at Cora's Cottage in Schiedam.
En eindelijk is hier dan weer een kippenquilt, patroon is van Memes Quilts. And last but not least a chicken quilt, pattern by Memes Quilts.
Mooie avond! Have a nice evening!

27 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Al ben ik zelf op dit vlak niet creatief...de quilts die je maakt zijn plaatjes en ik vind het reuze knap! Leuk zo'n dagje met diverse workshops!

Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

P.S. Nog bedankt voor je gezellige mail!

conny ten berge zei

Dat klinkt als een heerlijk weekend. 't Kippenquiltje is leuk!

Valentina zei

What a wonderful stitching day and learning new tricks is always fun! I really like both quilts, Daantje, and the fabrics are divine... Oh, to have the chance one day of spending such a stitchy day with you; Gezellig!!!
:)

Marijke zei

O, wat is die kip leuk geworden.
Ja meme's heeft altijd veel kippenpatronen, vind de sfeer van hun ideeën zo lekker landelijk.
groeten Marijke

quilting Jeannet zei

Heel erg leuk allemaal Danielle, die kip ook, heb je die nou zomaar even gemaakt.....of had je die al in de verzameling ? Ik heb ook nog een patroon van kippen van hun, een aantal kippen. Je blok is prachtig geworden, ja, het werkt perfect met de MM mallen, als je goed snijd en nauwkeurig naait. Ik heb me in de tuin verschanst na het gesprekje vanmorgen, was héérlijk!

Groetjes, Jeannet

Guusje, zei

Leuke dag en weekeinde heb je gehad. Leuk borduurtje en dan de kippnquilt een plaatje en weer wat geleerd ,ja dat is altijd erg leuk.

Anoniem zei

The book and fabrics looks wonderful, I am going to see if I can order it from Amazon, very good that it is in English also. I love the block you made with the sampler print, so simple but beautiful, gorgeous fabrics.

Heleen zei

Wat weer een gezellig blogje om te lezen. Ben heel benieuwd wat er in het boek staat want die ken ik niet. En wat een grappig paasei. Ja al die technieken zijn leuk. Dan dat kippenquiltje, helemaal super! Kan me voorstellen dat het elke keer leuk is om de boel op te hangen. Mallen van MM heb ik ook ni huis maar nog niet aan toegekomen. Heb een tijdje van die snijden, stikken, kllaar quilts gemaakt maar was er even klaar mee. De productie lag te hoog dus dat ging in de papieren lopen. Dus de stitcherie verslaving houdt me zop aardig op het goede pad. LOL
Maar ik ga ze nog wel eens gebruiken hoor!!!!!

Yvonne zei

Wat een geweldig werkje van de dag, en dat voor zo'n leuk prijsje! Heerlijk hè zo'n creatief dagje met gelijkgestemden. Haal je vast weer veel energie uit. Nog bedankt voor het lieve berichtje op mijn blog!
groetjes,
Yvonne

Quiltpassion.blogspot.com zei

Hé, dat kippenpatroon heb ik ook nog, alleen nog niet gemaakt. Dat zou nog moeten kunnen voor het Pasen is. Die Naald en Draaddagen lijken me ook zo leuk, geen geld, dat pakketje. En wat een mooi boek lijkt me dat, staan er alleen maar kleine quiltjes in?
Groetjes, Cisca

Oude lappen zei

Jullie maken allemaal toch zo mooi spullen. Proficiat en leuk dat je zo'n fijne dag hebt gehad!
Liliane

Erna zei

Je hebt een leuk weekend achter de rug als ik het zo lees, heerlijk hoor, genieten.Ik ben een borduurster maar als ik jullie stukjes zo lees , gaat het wel kriebelen om een een klein quiltje proberen.
Liefs
Erna

Mascha zei

Wat een gezellig weekend moet dit geweest zijn. En weer een hoop ideeën opgedaan. En van die kippenquilt ben ik helemaal weg van.
Groetjes Mascha

Dorine zei

Jij hebt dus een super zaterdag gehad zo te lezen.
groetjes Dorine

Nelleke zei

Hallo Danielle alweer een mooi kippenquiltje laat je ons zien heb net vanmiddag de quiltmania gekocht waar het andere quiltje in stond had het bij jou bewondert en ook ik wil het graag maken ooit!!Het boek dat je gekocht hebt lijkt me ook leuk,je kunt het af en toe niet meer bij houden zoveel dingen kom je op het moment tegen.groetjes Nelleke

Katrien zei

Oh nog zo'n leuke kippenquilt.

Nardy zei

Leuk deze kippenquilt, geweldig!
groetjes Maud

josé zei

Wat jammer ik was in de Lier, ja ik kan ook niet alles al zou ik dat wel willen..


Liefs José

ria vogelzang zei

Wat een gezelligheid!! En leuke dingen gekocht en gemaakt!
Super, je sterblok! En die kippenquilt; zulke schatjes!
Geniet van je dag!

Else zei

Morge Danielle, zo te lezen heb jij ook een heerlijke zaterdag gehad! Het kippenquiltje is een snoepie. Fijne dag, knuffel Else

Quibi zei

Jouw blok is ook leuk geworden zeg! Ik ben nog niet in Schiedam geweest, maar dat staat zeker op de planning!

groetjes, Yvonne

Guute zei

Kippekes: altijd leuk om te maken. Je komt vanzelf in een paassfeertje terecht.

wendelien zei

Gezellig weer die paasdagen in aantocht al dat gezelligs in huis en dan nog de weersverwachting geweldig leuk

Sylvia zei

Klinkt allemaal heel gezellig zeg! Ik ben eigenlijk ook nog van de ouderwetse mallen maken, maar de templates van Marti Michell lijken me niet gek om mee te werken. Ik heb wel de log-cabin lineaal van haar, maar het 1/4 inch stikken luistert dan wel heel nauw.
Maar inderdaad we zijn nooit te oud om te leren.
Prettige zonnige dag verder, gr.Sylvia.

crea annemieke zei

Ha Daniëlle, je hebt het gewoon druk .Maar je vind er toch steeds weer tijd voor,en je maakt hele mooie dingen... en inderdaad is een mens nooit te oud om te leren... ik kijk al uit naar je volgende werkje... daaaaag Annemieke

Simone de Klerk zei

Mooi, je kussenovertrek en de kippetjes quilt is echt een schatje!

Monique zei

Ik moet me nu toch echt maar eens in gaan schrijven bij allerlei nieuwsbrieven geloof ik. Ik mis steeds alle gezellige uitjes in de buurt ;o) Zo te lezen heb jij het in ieder geval erg goed naar je zin gehad.

Related Posts with Thumbnails