Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

dinsdag 6 april 2010

Reis in het onbekende / Journey into the unknown

Afgelopen zaterdag heb ik mij begeven in de voor mij totaal onbekende wereld van draaischijven, splitpennen, keertangen, zeer scherpe schaartjes, priemen en gelpennen. Nou reken maar, die wereld is voor mij opengegaan hoor!! Onder de bezielende begeleiding van Else van Boompies Eigenhandig ben ik in de weer geweest met al het materiaal een heuse beer te gaan maken. En denk nou niet dat ik hier al een resultaat kan laten zien, want het maken van een quilt duurt enige tijd maar een beer is ook zo 1, 2, 3 niet gemaakt. Nee, een beer wordt een soort van geboren! Uit een bereharig lapje knip je voorzichtig de patronen en wel zo dat het haar niet wordt doorgeknipt. Anders heb je daarna een beer met een kale buik en dat is toch niet de bedoeling. Het was supergezellig en met een hoofd vol beren en een zakje met huiswerk ben ik huiswaarts gegaan. Deze schat stond bij Else op haar werkkamer waar heel veel beren wonen, de een nog schattiger dan de ander!!

Last Saturday I entered a world totally unknown to me, the world of turn discs, cotter pins, pair of pliers, very sharp scissors, bodkins and gel pencils. That new world opened up for me, I can tell you!! Under the inspiring leadership of Else of Boompies Eigenhandig I was busy using all these materials to make a bear. Now, don't think I am able to show you any result, because it takes time to make a quilt but you don't make a bear much quicker. No, a bear is born, kind of! From a bearheary patch you gently cut the patterns and make sure you don't clip the hear. Otherwise you will have a bear with a hearless belly and that is not done. I had a great time and with my head stuffed with beary things and a bag of homework I went home. This cute one sits at Else's workroom where many bears live, just darlings, each and everybear of them!!

Deze hele rij is toch een verrukking om naar te kijken?!! Mocht de beer geboren zijn dan zijn jullie de eerste die het horen, maar het zal nog wel even duren hihi! This row is a feast for the eyes, isn't it?!! Should the bear be born, you will be the first ones to know, but I think that will take some time hihi!

Lieve Else, nogmaals enorm bedankt voor een superdag enne .... jawel ... gedroomd over: BEREN!! Heeeeele grote hihihi! Dear Else, thanks again for a great day and ... o yeah .. dreamt about: BEARS!! Very very large ones hihihi!

Mooie dag vandaag! Have a nice day today!

PS mochten jullie mij gemist hebben met een reactie op jullie blog: had hele vervelende problemen met Blogger waardoor er een boel verkeerd liep. Nieuwe week, nieuwe kansen!! XXXD

26 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Oh wat een leuke beren. Ben benieuwd hoe die van jou er uit komt te zien. Succes.
groetjes Elly

ria vogelzang zei

Wat een schatjes, toch he? Snap helemaal dat je hier voor gevallen bent......!!! ;)))
Heel veel plezier met "the making of.."! Ben ook benieuwd of hij/zij een naam van je meekrijgt?!
Geniet ze meid!!

Anne zei

Ben ook héél benieuwd naar de jouwe, Daniel!
Leuk om weer es wat anders te doen dan een quilt, succes er maar mee verder en een zonnige dag verder vanuit Drachten.

Quiltpassion.blogspot.com zei

Wat een leuke beren, om verliefd op te worden! Ik wist niet dat Else ook les gaf in beren maken. Ik ben benieuwd wat voor beer je gekozen hebt, doe maar rustig aan, want op een vroeggeboorte zitten we niet te wachten (LOL).
Jij ook een fijne dag, groetjes, Cisca

Marielle zei

Heel leuk een beer maken, voor ik kinderen kreeg heb ik er ook een stel gemaakt, nu al zker 14 jaar niet meer, maar als ik ze zo zie, kriebelt het gelijk.

quilting Jeannet zei

Het komt vast helemaal goed Danielle met jou en de beer, en als de beer eenmaal los is.....dan weet je van geen ophouden....ik spreek uit ervaring...het is zoooo leuk om te doen.

groetjes uit een zonnig Rockanje! Jenanet

katrien zei

Ben al benieuwd naat jou beer.Ze zien er in ieder geval schaatig uit.

Dorine zei

Oh wat een mooie beer.
Waar heb je die cursus gevolgd???
Dat lijkt me leuk om te doen.
Ik ehb een beer van Fleur van Yokko bears , maar het lijkt me ook leuk om er eentje zelf te maken.
Ik ben benieuwd naar jouw beertje.
Wanneer is de uirgereknde datum????
succes er mee
Dorine

Else zei

Hey Danielle, het ging weer allemaal veel te snel zaterdag! Fijn dat je het leuk hebt gevonden bij me (lol) Succes met je huiswerk. fijne zonnige dag, liefs Else

Berna zei

Leuk die beren! Zonnige dag!

Guusje, zei

Wat ziet dat er geweldig uit. Mooie beren en wat leuk dat je dit ook aan het doen bent ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

sylvia zei

wat een leuk rijtje!!
succes met het afmaken van je beer!
zien we em dan op je blog???

Jossie zei

Wat leuk om eens van het quiltpad af te wijken. Ben heel benieuwd naar je 'eerstgeborene' beer!

els zei

Ooooo wat leuk, succes er mee, groetjes Els.

conny's quilts en creaties zei

Je hebt echt een bere leuke dag gehad, ik ben benieuwd hoe jouw beer wordt! Die op de foto's zijn prachtig!

conny ten berge zei

Ik hoop voor jou dat de bevalling niet al te lang zal duren, want ik kan me voorstellen dat je met smart zit te wachten op je beer!

It's me zei

Hoi Daantje

Wat leuk dat je even langs kwam .............ook ik heb wel wat problemen met blogger af en toe kon zelfs niet op mijn blog komen afgelopen vrijdag !....maargoed ..........leuk de beren post !! nou ik kom ook wat vaker bij jouw langs hoor.................groetjes Ria

Yvonne zei

Als jouw beer net zo leuk wordt als die van Else dan komt het wel goed. Ben er benieuwd, het blijft toch altijd leuk zo'n beer, hoe oud je ook bent!

Yvonne aka sommeke zei

PVD tik ik hier een berichtje en krijg ik Service unavailable!
Opnieuw!
't Is dus een zware langdurige bere-bevalling maar we hebben geduld en puffen mee tot aan de geboorte van je eerste berekind!

Barbara zei

Wat leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent over de beren. Ik ben erg benieuwd hoe hij wordt :-)

Home and Lifestyle zei

Wat speciaal om een eigen beer te maken en ja...een bevalling gaat nu eenmaal niet vanzelf hi hi! Ben benieuwd naar het resultaat!

Succes! Lieve groet, Ingrid

Erna zei

Leuk hoor Daniëlle die beren.Veel succes ermee
Liefs
Erna

tiny zei

Geweldig wat een leuke beren. Als je niet oppast wordt dat ook een verslaving, ben dus ook benieuwd hoe de jouwe eruit gaat zien. In ieder geval succes ermee.

Annelies zei

Wat een ontzettend leuke beren !
Ik ben heel benieuwd hoe je beer gaat groeien.

Lida zei

Oh wat ben ik jaloers, beren maken met Else, wat leuk!! Ik heb nog twee pakjes liggen om beren te maken, maar kom er niet aan toe! Jaren geleden heb ik er een heleboel gemaakt voor Mams. Haar beren zijn schattig , nu ik hoop dat de jouwe er ook zo lief komt uit te zien! Groetjes
Lida

Heleen zei

Het is wel leuk werk zo'n beer maken. Vooral die kop. Een eigen gezichtje geven. Ik maakte ze alleen heel klein. Maximaal 15 cm maar wel met echte schijven en zo.
hmmm ook maar weer eens wat mee doen. Heb nog wel stof liggen.Ben benieuwd naar jouw beer!

Related Posts with Thumbnails