Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

maandag 28 juni 2010

Koel denken - Think cool

Onze laatste week in Frankrijk viel er behoorlijk wat regen en hadden wij temperaturen van 14 graden Celcius. Maar met de huidige temperatuur van 30 graden C lijkt het hier wel de Provence!! Zelfs de tuinvogels zitten met open snavel te hijgen van de warmte! Yvette loopt van haar zonplekje in de tuin naar de koelte van de gang binnen en vice versa. Hoe bruin moet je als chocolade lab worden vragen wij ons regelmatig af hihi! Het was in de schaduw van de prunus best te doen maar ik had een klus die ik zeer beslist wilde klaren: de randen van de Antique Quilt aanstikken, dus was het een kwestie van "koel denken" en hup naar de zolder!! Dit is het resultaat. Nog 2 randen te gaan en het mandje met stofjes staat klaar. During our last week in France we had quite some rain and the temperature was about 14 degrees Celsius. But with the present temperature of 30 degr C is looks like we live in the Provence!! Even the birds are panting with their beaks open. Yvette walks from her sunlit spot in the garden to the cool place of our corridor and vice versa. How brown do you want to get as a chocolade lab we often wonder hihi! Sitting in the shade of our prunus was a sheer delight but I had a job that needed to be done: sewing the borders onto the AQ, so it was a matter of "think cool" and onwards to the attic!! This is the result. Two more borders to go and the basked with fabrics is waiting.
Deze vloeren hebben wij op de kiek gezet in Forcalquier, beetje bekend patroon? We photographed these floors at Forcalquier, bit familiar pattern?
Onze rozen doen stuk voor stuk hun best en deze staat voor het eerst sinds jaren met een flink aantal knoppen, de geur is nu al geweldig, laat staan wanneer de knop verder opengaat. De foto daarvan volgt. Our roses are doing their best and this one has a lot of buds , it smells so nice already, let alone when the buds opens up even more. The photograph of such will follow.
Deze bloemenzee zagen wij zomaar langs de weg in de buurt van Forcalquier. We spotted this flower sea alongside the road in the vicinity of Forcalquier.
Mooie dag vandaag! Have a great day!

35 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat ben jij een doorzetter met dit warme weer?
Hij wordt wel heel mooi. En volgens mij is het Labrador eigen om in die bloedhitte te gaan liggen.
groetjes Elly

Berna zei

Prachtige foto's en wat schiet je AQ al op!! Ik zit nog door te bijten op mijn sterrenrand. Nog 8 sterren te gaan, pfff. Maar quilters zijn doorzetters dus het komt goed. Fijne dag.

Heleen zei

Wat wordt je AQ schitterend!! Knap hoot zo'n groot project. Rozen zijn ook mijn favoriet. Geniet nog lekker van het zonnige weer. Altijd beter als regen!

ria vogelzang zei

Het is echt zomer, he?! Wel heerlijk! En goed dat er ook nog koelere plekjes zijn om even uit te hijgen....., Yvette heeft groot gelijk!
Jij bent echt wel "cool" dat je in die warmte op de zolder gaat zitten, zeg! Ik zou vast de boel naar beneden slepen.......
Ze wordt echt heel mooi! Een plaatje!
Geniet ze nog maar dan!

marijke zei

Wat schitterend de quilt en het landschap. Zit je op zolder te werken is dat niet heet met warm weer? Onze bruine Beer loopt ook van de zon naar de schaduw boem hij ligt en dan ook af en toe even poten nat maken in de schelp (kinderzand-enwaterbak), speciaal voor hem.
Groetjes Marijke

Simone de Klerk zei

Je quilt is werkelijk mooi geworden! Prachtig, die vloeren. Zijn dat klaprozen in de velden?
Geniet van het Provence gevoel!

Else zei

Wat goed van je weer een randje verder, hij wordt schitterend! fijne zonnige dag, liefs Else

Saskia zei

Oei! op zolder, was het daar niet een sauna?? of heb je het geluk van een airco?
Het is wel een prachtquilt, dus ik kan me voorstellen dat je verder wilde.

katrien zei

Prachtig je antieke quilt.
En die vloeren ook al zo mooi.

Sue-Anne zei

Your Antique Quilt is stunning! Youare doing such a wonderful job on it. Love your rosebud and that field of flowers is so beautiful. Hope you are keeping cool. It is freezing in my little part of the world today.

Quiltpassion.blogspot.com zei

Het was de hitte wel waard, wat is je Antique mooi! Verder nog zoveel moois: prachtige vloeren, je rozen en een plaatje van de Provence, dat is met recht een plaatje. Wat een lollig dier, die Yvette, laat haar maar niet tè bruin worden.
Groetjes, Cisca

Jossie zei

Je AQ schiet lekker op Daantje. Nog even en dan is er weer een groot project af. Geniet van het weer. Ik blijf lekker binnen, buiten is me veel te warm.

Anneke van Diggelen zei

Je Quilt is nu al prachtig om te zien, ik moet er niet aan denken om nu op de zolder achter het naaimachine te zitten, je zult aardig wat vocht verloren hebben!!!
Ik heb gisteren mijn naaimachine lekker in de tuin gezet!! zodoende kon ik lekker in de schaduw onder de sol crea-bea zijn.

Prachtig die vloer en zeker een bekend patroon,soms kan je alleen maar aan Quilten denken!!!

Groetjes en sterkte met de laatste rand van je quilt
Anneke

yvonne zei

Prachtig die patronen in de vloerik kijk er ook altijd naar.
Wij hebben een prieel laten plaatsen en toen het stond zag ik pas echt dat het een hexagon was.
Het quilten bepaald je hele leven .
Onze Rose komt graag bij ons in de schaduw liggen .
Jou antieke is geweldig groetjes yvonne

Juicybear zei

Je antieke quilt is super hoor, nog even en dan is hij af, ik moet de mijn nog steeds sandwichen en dan quilten maar ik heb nog geen mooie achterkant gevonden. Geef Yvette maar een dikke knuffel die meid heeft het zo warm, misschien een badje voor haar in de tuin, labjes houden erg van water.
Groetjes Anneke ^..^

els zei

Wat is je AQ prachtig zeg en jij fotografeert ook al vloeren, ik doe dat ook net zoals mooie smeedijzeren hekken, daar zitten soms geweldig mooie patronen in. Je roos ruik ik bijna hier, geniet van de mooie dagen, groetjes van Els.

Anita zei

Je beer is super geworden en voor je AQ heb ik alleen nog maar aaaahs en oooohs. Prachtig.

Karen zei

I think the temperature will reach 30 C here today also. It is very humid after the heavy rain last night. The quilt is a beauty, as is the rose bud. Stay cool and I hope you get your borders finished.

Annelies zei

Wat wordt je quilt mooi. Prachtig om naar te kijken. Ook vandaag weer een warme dag. Ik zit veel binnen, daar is het lekker koel.

Home and Lifestyle zei

Wat wordt je quilt mooi zeg en wat knap dat je met deze temperaturen er gewoon mee door gaat!

Je laatste foto...wat een prachtgezicht, al die bloemen!

Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

Yvette zei

Your antique quilt is so beautiful!!

quilting Jeannet zei

Ik heb hem vandaag in het echie gezien Danielle, hij wordt ( en is al) helemaal schitterend, nog even voortploeteren joh.....aan alles komt tenslotte een keer een eind...

groetjes, jeannet

Yvonne zei

Zijn dat allemaal klaprozen? Wat een prachtig gezicht! Je antieke quilt is een plaatje geworden!
Onze katten komen af en toe ook naar binnen gesjokt om zich vervolgens languit op de plavuizen te laten vallen.....hihihi, het valt niet mee met zo'n warme jas aan!

Marjan zei

Wow, wat is je AQ fantastisch mooi!
Prachtige bloemenfoto's laat je zien... En wonderlijk hè, die bekende patronen in oude vloeren. Heel bijzonder.
Doe het - samen met Yvette - maar rustig aan met dit weer!
Groetjes,
Marjan

tiny zei

Hij wordt geweldig!! Is het bij jullie niet extra warm op zolder, bij ons is het het warmste plekje,
mooie foto's van de vloer en heel grappig dat wij het patroon veel gebruiken.

Erna zei

Knap hoor "klussen" met dit weer, maar het wordt wel mooi hoor, leuke foto's weer
Liefs
Erna

Lida zei

Prachtig wordt je AQ, mooie kleuren en gave stoffen heb je gebruikt! Heerlijk hè, de geur van rozen!! Wat een schitternd klaprozen veldje, ja als je je ogen open houdt zie je heel wat moois onderweg! Morgen probeer ik ook naar de zolder te klimmen om wat aan de strijk te doen (zittend!), maar als het al te heet is, dan wacht de strijk nog maar een daagje! Nog een heel fijne avond, groetjes
Lida

Guusje, zei

Wat wordt je AQ mooi en wat goed dat je daarvoor helemaal in de warmte bent gekropen. Wat laat je ook mooie foto's zien van de vloeren met zeer bekende foto's en de planten. Prachtig.

Yvonne aka sommeke zei

Moedig van je hoor, op zolder aan je AQ gaan werken. Het heeft wel geloond : je AQ is prachtig!
Prachtige rozen en Yvette wil haar kleurtje onderhouden zeker ;-)

Shirley zei

geweldig mooi is hij al!

Anoniem zei

Je gaat goed, zo te zien. Je AQ wordt prachtig! En wat een mooie vloeren: als quilter krijg je steeds meer oog voor dit soort details. Succes met de warmte.

Guute zei

Was dat een zelfmoordpoging: op zolder aan die antieke werken in dat weer? Hij is welprachtig

Anita deR zei

Wat is hij MOOI, wat ben je ver en wat een energie.

Sylvia zei

Hij is echt mooi geworden je AQ. Gelukkig zijn jullie niet weggespoeld daar in het "zonnige" zuiden! Die foto met rood/paarse bloemen, die kleurencombinatie, dat vind ik nou het einde. Mooi voor een quilt.
Gr.Sylvia.

Anoniem zei

Knap hoor, om met dit weerop zolder te gaan zitten!
Wat een prachtige omgeving ! Ik heb er al zin in!

Related Posts with Thumbnails