Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

maandag 2 november 2009

Slow cooking, Slow sewing

Iedereen kent inmiddels de term slow cooking toch wel: het lekker langzaam laten garen van verschillende heerlijke gerechten al dan niet in een braadpan of in een ...och, hoe heet zo'n pan ook al weer met zo'n grote tuter aan de bovenkant. Is van aardewerk, tjeempie ik kan er zo gauw niet opkomen. Maar goed, slow sewing is iets waar je soms niet zelf voor kiest. Twee-en-eenhalvemaand geleden ben ik toch maar eens naar de neuroloog geweest omdat ik last had van mijn handen. Het is iets waar ik altijd al bang voor ben geweest, om iets aan mijn handen te krijgen waardoor ik niet meer zou kunnen handwerken! Al een hele tijd had ik 's nachts last van een slapende hand, verkeerd op gelegen denk je dan. Maar het kwam steeds vaker voor, ook bij het fietse, telefoneren, stofzuigen, strijken. Eigenlijk en gelukkig, nog niet bij het handwerken. Je denkt te lang: het gaat wel over, stop het ergens ver in je koppie weg totdat je weet dat er naar gekeken moet worden. Nou mevrouw, u heeft behoorlijk CTS in beide polsen. Carpaal tunnel Syndroom voluit, iets dat o.a. door de overgang ontstaat. 1 pols is lastig maar allebei, tuurlijk, waarom ik niet? Eerst naar de ergotherapeut geweest. Die zei: slaap 's nachts maar met de braces aan, je kunt dan net je vingers bewegen, de pols staat recht op de onderarm en kan geen kant uit, Het slapen gaat heerlijk, ik kan niet anders zeggen. De fiets in inmiddels aangepast, telefoneren doe ik met de luidspreker aan en andere huishoudelijke karweien met de kookwekker aan. Jullie zien aan de foto wel, het handwerkt niet echt lekker hihi. maar goed, 18 november staat een afspraak met de neurochirurg en hopelijk niet te lang daarna gaat het mesje door het weerselbandje dat de zenuw knel zet. Inmiddels is het alsof er gloeiende applicatienaaldjes, je weet wel van die hele gemene kleintjes, in mijn handen worden gezet wanneer ik mij niet gedraag.
Dus .......... voorlopig is het voor Daantje SLOW SEWING geblazen. Na de operatie is het ook maar afwachten hoe het herstel gaat. Ik probeer wel steeds een berichtje te plaatsen, want ik ben nog in het rijke bezit van een heleboel handwerk dat inmiddels op de foto is gezet en ik kan het bloggen niet missen :))))). Ja, ik weet, niet te lang achter elkaar prikken of tikken en je kunt een heel eind komen. Het is een kwestie van zorgen voor veel boeken, filmpjes, lekker wandelen en geduld, geduld en dat is nou net zoals als tijd: ik heb er niet altijd genoeg van hihi. Het eerste plaatsjeskijkboek is dus al binnen.
Kan ik bij wegdromen wanneer ik het niet gezellig heb met mezelf hihihi.
Mooie dag vandaag en tot de volgende keer!

17 opmerkingen:

Anita deR zei

Jammer he Daan dat het zo moest lopen, maar geduld is een schone zaak. dikke knuffel.

quilting Jeannet zei

Hoi Danielle, laten we maar uitgaan van het goeie en dat het allemaal weer goed komt, je bent nog maar "slechts" 50, dus als alles achter de rug is heb je nog járen te handwerken. Gelukkig kun je in de tussentijd wel op al onze BEE,s cluppen en Klupjes komen om ons met je gezelligheid te verblijden! enne dat boek, je mag er van mij ook wel een paar lenen hoor.

Hartelijke groetjes, Jeannet

katrien zei

Dit is geen zo'n goed nieuws voor iemand die aan handwerken doet.Maar ja het komt wel terug hoor.Veel beterschap.

Thea zei

Ik kan me voorstellen dat je gefrustreerd bent, niet meer kunnen handwerken.... ik moet er niet aan denken! De pijn is natuurlijk het ergste, probeer maar positief te blijven denken en wie weet hoe goed het gaat als je eenmaal geopereerd bent.
Tot die tijd: sterkte gewenst!

Crea Annemieke zei

Goedenmorgen Daniëlle,

Wat een verhaal lees ik nu toch!Je bent een trouwe lezer van mijn blog met altijd een leuke reactie.Ik heb net zitten lachen om je verhaal van de spin.Maar nu is het even minder fijn geworden.Ik hoop dat het allemaal mag helpen en je toch weer aan de slag kan gaan.Mijn schoonzusje heeft het ook gehad aan één hand en dat mocht helpen.
Nog een fijne maandag en misschien krijg je wel heel veel reacties heb je lekker wat te lezen.....

Annemieke

Nelleke zei

hallo Daantje probeer je eigen maar te geven en denk maar dat je na een tijdje weer zoveel handwerken kunt als je maar wilt.Mn moeder was er zo van genezen en nergens meer last van gehad was er ook te lang meeblijven lopen en naderhand spijt gehad dat ze niet eerder was gegaan.groetjes Nelleke

conny ten berge zei

Je zult straks vast opgelucht zijn als het achter de rug is. Tot die tijd maar lekker even genieten van mooie boeken en zo!

Else zei

Bah Daan wat een nieuws, ik hoop dat ze heel snel kunnen helpen en dat je daarna weer zonder pijn kunt handwerken! Dikke knuffel, Else

Mascha zei

Gatver, Dit is echt niet leuk voor je. Ik hoop dat je snel geholpen wordt en dat je snel weer aan de gang kan gaan met je handwerk.
Groetjes Mascha

Yvonne aka sommeke zei

Ai, da's geen leuk nieuws!
'k Duim dat je niet te lang moet wachten op "dat mesje" en dat je daarna snel weer kan handwerken zonder pijn!

Annelies zei

Wat ontzettend vervelend voor je. Heel veel sterkte.

Tony zei

Ha Danielle,als je geholpen bent aan je zeren handen gaat het helemaal goed komen met je, vooral met zoveel lieve mensen om je heen.Lees dan nog eens het gedichtje Yesterday???
je tante

atelierlemlem zei

Hallo Danielle! Ik ben via via hier terecht gekomen, en je hebt een leuk blog hoor! Jammer dat jij ook carpaal syndroom hebt. Ik heb het gekregen na de geboorte van onze derde (9 jaar geleden) en het was behoorlijk ernstig. Maar na de geboorte van onze vierde (vier jaar geleden)was het weg! Zomaar, ik snap er nog steeds niets van. Waarschijnlijk heeft het te maken met de beroemde hormoontjes..helaas. Alleen als ik mijn periode heb, komt het even terug, maar dat is te doen. Ik ben heel benieuwd hoe de operatie verloopt. Veel sterkte daarmee en ondertussen ga ik gezellig je blog volgen.
Groetjes mama lieveheersbeestje.

Anoniem zei

Beste Daniëlle, ik handwerk ook heel graag en heb ook jouw leeftijd en kan best begrijpen wat je nu meemaakt. Er is een dame die veel jonger is in onze kantklosclub en die werd ook geopereerd aan haar handen. Nu gaat alles heel goed en kan ze weer naar hartelust dweilen en kuisen bij de mensen. Dus kop op en geniet van iedere dag dat je gedwongen eens mag rusten. Misschien was dit voorzienigheid Ik wens je het allerbeste toe!!! Sabine.v

Guute zei

Om het officieel te zeggen: aangezien ik in de branche zit of sta, weet ik dat éénmaal het mesje gebruikt is, je alles weer heel vlot zal kunnen doen. Succes!

willy zei

Dag Daniëlle, heel veel sterkte met dit ongemak. Ik hoop dat het snel weer goedkomt.

Marijke zei

Hallo Danielle, Ik ben zelf ook geopereerd aan carpaal tunnel syndroom nergens last meer van Dus even doorbijten en dan ben je er van af heel veel sterkte en daarna weer van die mooie dingen maken zodat ik er weer van kan genieten om er naar te kijken
Heel veel sterkte groetjes
Marijke

Related Posts with Thumbnails