Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

vrijdag 9 oktober 2009

Het Begin

Er was eens .... Het is inderdaad al weer lang geleden dat ik met patchwork en quilten in aanraking kwam. Na een paar kussenovertrekken gemaakt te hebben werden de stoute schoenen aangetrokken en kwam het plan om een grote quilt voor ons bed te gaan maken. Bij verschillende winkels werden allerlei blauwe lapjes gekocht en als achtergrond stof een ecru met werkje. Het patroon heet "Prairie Points" en de tussenblokken werden toen nog gewoon van effen ecrukleurige stof gemaakt. Er moest immers met de hand in gequilt worden en dat moest worden gezien! Na 13 jaar en heel veel ander werk tussendoor was het dan eindelijk zo ver! De quilt is maar liefst 270 x 270 cm vierkant geworden. Een hele vracht want de tussenvulling is van 80% katoen. Helemaal met de hand gepatched en gequilt. Af en toe ligt deze quilt inderdaad op bed, maar stel je voor dat tie verkleuren gaat? Oef, even niet aan denken.
Gister naar mijn moeder in Wageningen geweest. Het resultaat van elkaars werk bekeken ter inspiratie. De vorige keer is Yvette meegeweest en dat is snel op de foto gezet. Je ziet nog net de quilt op haar bed liggen, gemaakt met allemaal rechthoeken en vierkanten. Op de hexagonquilt op de salontafel is met de zeshoekjes een huisje gemaakt. Yvette bewaakt de broodjes, want stel je voor dat er spontaan eentje op de vloer valt! Labradors lusten nu eenmaal alles, echt waar!
De BAFFO meegenomen en gesandwiched, is dus klaar om gequilt te worden. Het is weer een blok van een Piecemaker kalender van een aantal jaar geleden. Er hoeft eigenlijk niet veel aan te gebeuren, het tafereel spreekt vast voor zich. Nog even geduld en dan wordt het eindelijk een AFFO!!!
Hele mooie dag vandaag!

3 opmerkingen:

Crea Annemieke zei

Goedenmorgen Daniëlle,

Eerst eens even op je blog zitten lezen.Al leuk werk gedaan.Mooie blog ook.Je hebt er zin in.Aangestoken door Jeannet zeker.Heeft ze mij ook.Ik ben nooit klant geweest bij de Quiltnaald.Misschien heb ik een beetje een bekend gezicht, hoor ik wel meer.Als je ook zo"n leuke email met pup wilt versturen moet je Incredimail installeren.

Fijne dag met de hartelijke groetjes van Annemieke

Annelein zei

Nou Daniëlle,

Ik vind jou sterretjes quilt helemaal prachtig.

Daniëlle zei

Annemiek en Annelein: dank jullie wel! De quilt is zo groot hij past niet op de foto hihi. De sterblokken zijn 30 cm vierkant. Het zijn er heel wat kan ik je vertellen. Echt een AFFO!

Related Posts with Thumbnails