Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

vrijdag 23 oktober 2009

Hexagons uit Wageningen en Klosjes uit Schiedam

Een paar berichtjes terug vertelde ik over mijn moeder en haar verslaving aan hexagonnetjes. Voor haar verhuizing in april naar Wageningen had zij voor zichzelf een quilt gemaakt van vierkanten en rechthoeken (met kartonnetjes) voor op haar nieuwe bed. Nu moeten jullie weten dat mijn moeder 77 lentes jong is en 2 jongere zussen heeft. Deze zussen zijn eeneiige tweelingen, op oude foto's praktisch niet van elkaar te onderscheiden. Een van de twee zag zo'n quilt ook wel zitten, nee, niet om zelf te maken want een ieder zo haar eigen hobby. Het verzoek werd ingediend en mijn moeder ging als kersverse Wageningse rap aan het werk. Het moest een quilt worden om 's winters de koude voetjes onder te steken wanneer het dekbed te weinig warmte geeft. Er werd een mooie maat hexagon opgezocht, de lapjes gesorteerd en de vonken vlogen eraf!! Afgelopen zaterdag werd de tweeling 67 lentes jong en ging er een groot pak mee op reis. Ja hoor, de quilt was zowaar af!!! Helemaal geknoopt en met een lekker warme tussenvulling. Het werd deze week al behoorlijk koud 's nachts en de quilt is door zus en zwager meer dan goedgekeurd! Prachtig nietwaar!!
Ja hoor, mijn klosjesquilt is weer een stap verder. Morgen is het officieel Klosjesdag heb ik begrepen dus dan zet ik de foto op het blog. Vroegehhh, toen ik nog geen blog had heeft er een paar keer een foto van mijn klosjes op het blog van Jeannet gestaan. Eigenlijk is de gedachte om zelf een weblog te gaan beginnen toen ontstaan! Waar klosjes al niet toe leiden hihi.
Tot morgen dan maar en voor vandaag een mooie dag!

11 opmerkingen:

katrien zei

Mooie hexagonnenquilt heeft je mams gemaakt.
En ben al benieuwd naar je klosjesquilt.

Mascha zei

Het zit dus in de familie! Leuk is dat, he. Mooie quilt heeft je moeder gemaakt. Groetjes Mascha

Nelleke zei

Wat is dat leuk dat je moeder ook nog kan quilten,wil je haar de complimenten overbrengen van mij en we zullen maar hopen dat wij op die leeftijd ook nog zoiets kunnen volbrengen.Groetjes Nelleke

Lida zei

Petje af voor je moeder, wat een mooie en vrolijke quilt heeft zij gemaakt, je tante mag haar handjes dichtknijpen met zo'n fantastische zus! AUB de complimenten aan haar doorgeven, groetjes
Lida

Daniëlle zei

Katrien/Mascha/Nelleke/Lida: ik heb mijn moeder net aan de telefoon gehad en alle complimenten doorgegeven, ze werd er een beetje stil van, lief he! Dank jullie wel!!

Berna zei

Wat goed dat je moeder dat nog kan doen! Het is een erg mooie quilt geworden. Complimenten.

Tony zei

Ik ben heel blij met zo'n handige oudere zus die de warme quilt voor onze koude voetjes heeft gemaakt en geloof mij hij is heerlijk warm.Dames ik kan het u aanbevelen om een familielid te leren quilten.
Fijn weekend allemaal

Quiltpassion.blogspot.com zei

Wat een mooie quilt heeft je moeder voor haar zus gemaakt! Ook mijn complimenten.
Ik ben wat logjes terug gegaan en zag prachtige dingen, Ik ben een beetje achter, want je moet nog in mijn lijst, maar daar heb ik mij DH voor nodig.
Je AQ is prachtig en niemand die ziet wat jij ziet. En die quilt in je vorige logje is super!!!
Groetjes, Cisca

Monique zei

Allemachtig prachtig en overheerlijk zo'n hexagonquilt. Misschien een volgende uitdaging voor mij? ;o)

Fijn weekend!

Yvonne aka sommeke zei

Complimenten voor je mam! Ik hoop op haar leeftijd nog net zo ijverig te zijn!
Goe weekend!

Anoniem zei

Jeetje, moest helemaal een account aanmaken bij Google, maar doe ik voor jou hahaha.
Het ziet er erg mooi, vooral de foto's van je hond zijn super.
En zo'n quilt zou op mijn bed ook niet misstaan.
Ik heb kaarten voor Paul!!!
Jawel, het is gelukt en ik ga samen met moeders, kan niet wachten.
Heel fijn weekend en tot dinsdag!
Liefs, Karin.

Related Posts with Thumbnails