Van harte welkom!

Wat gezellig dat je even op visite komt. Ik zou het leuk vinden iets van je te horen. Laat je een berichtje achter? So nice of you to visit my blog. I enjoy reading your comment. Would you please post one?

woensdag 28 oktober 2009

Quiltvriendinnen en Japanse stofjes

Iedere dinsdagavond is het quiltvriendinnenavond. Om beurten zorgen we voor de catering, zodat wij allemaal een keertje in beweging komen hihi! De andere vijf laten de naaldjes dan ijverig op en neer gaan. Ieder zo in haar eigen werkje, vaak van een hele andere orde. De een patched, de volgende stitched, een ander festoneerd en heel af en toe gedogen wij, want we zijn per slot van rekening een quiltclubje, dat iemand zijn borduurwerkje meeneemt hihi. Tweemaal per jaar gaan we met z'n zessen een weekend naar een huisje op de Veluwe.
Voor dit weekend zoeken we een gezamelijk werkje op dat bij iedereen in de smaak valt en daar wordt dan hard aan gewerkt die dagen. Tuurlijk, alleen maar werk is ook niet alles dus we lopen een rondje over de hei, stropen het dichstbijzijnde dorp af naar lapjes, prullaria en andere hebbedingetjes. Voor wat betreft de huishoudelijke taken is alles keurig verdeeld: Ik speel chauffeur en rij iedereen er in 1 grote auto naar toe en ook weer terug, vriendin M kookt heerlijk, vriendin A is haar persoonlijk assistent, vriendinnen T, G en R zorgen voor de koek en zopie, het tafeldekken en afruimen. Gelukkig is er een vaatwasser in het huisje.
Zo hebben wij al heel wat weekenden met verschillende thema's en met het grootste plezier doorgebracht. Zeker wanneer het laat in het jaar valt is het na ongeveer 16.00 uur van buitenaf een leuk gezicht: er staan maar liefst 6 daglichtlampen op tafel!! Er is rondom veel glas en wanneer je op het parkweggetje loopt is het net een aquarium met quiltende dames. Zien jullie het voor je!! Zo was daar ook een weekend in september met werkelijk schitterend weer waarbij we alle zes op een rijtje voor het huisje zaten met de boel op schoot. Een hele stoet met vakantieparkverblijvers trok aan ons voorbij: wat doen die vrouwen in hemelsnaam??? Het was tijdens dit weekend dat vriendin A opeens een werkelijk piepklein muisje zag dat probeerde een eikel op te peuzelen! Is het geen schatje!!
Half november is het weer zover! We gaan in dat weekend iets maken van Japanse stofjes. Die schitterende geweven ruiten en mooie Lecien stoffen. Wat het worden gaat is nog niet bekend.
Gisteravond is er een stapel Japanse boeken op tafel gekomen en zijn we allemaal op zoek geweest naar dat ene patroon! Ik hou jullie op de hoogte!
Mooie dag vandaag!

12 opmerkingen:

katrien zei

Leuk om er met enkelen op uit te trekken voor een gezamelijke hobby.Ben benieuwd naar jullie project.

Else zei

Oh dat klinkt goed, lekker met dames een paar dagen knutselen! Japans, ik ben benieuwd wat het gaat worden. Succes met de voorbereidingen, fijne dag Else

Else zei

Ik kwam al klossende bij jou blog van afgelopen zaterdag terecht! Erg mooi je klosjequilt. Groetjes Else

Yvonne aka sommeke zei

Een weekend met gelijkgezinde lapjesverslaafden is altijd plezant!
'k Ben ook benieuwd naar jullie gezamelijk project, klinkt goed!

Met Naald en draad op Bonaire zei

Hoi Daan, Dat klinkt gezellig zou zo mee willen gaan. Dat mis ik hier wel mijn handwerkmaatjes!
Groeten Marjan

Mascha zei

Dat moet gezellig zijn! Ben nieuwsgierig naar jullie project.
Groetjes Mascha

Annelies zei

Lijkt me heel gezellig zo af en toe met z'n allen even weg.
Leuk vooruitzicht hoor !

josé zei

Ik weet hoe dit gaat, al heb ik dit dan gedaan met drie vriendinnen.

En ik ken dit gevoel heerlijk, ik vind dit ook voor herhaling vatbaar.

4 van jou vriendinnen heb ik mogen leren kennen.
Dus ik kan mij voorstellen hoe dit er aan toe gaat bij jullie. Lachen gieren brullen tussen al dit werken door heerlijk. Ik geniet en lach met je mee.

Groetjes aan jou vriendinnen vooral G die zie ik normaal niet. José

Berna zei

Dat klinkt heel gezellig!

Lida zei

Nou Daniëlle, als je morgen hier bent mag je ook nog in mijn Japanse boeken grasduinen, heb ze vandaag toevallig geteld, zijn er ondertussen 17 en nog steeds zijn er die ik dolgraag wil hebben! Wat zijn dat bijzonder getalenteerde vrouwen die Japanse dames! Zie echt naar morgen uit, duus tot dan! Groetjes
Lida

Daniëlle zei

Lieve allemaal: het is inderdaad: leuk, goed, plezant, gezellig, heerlijk, echt waar!!!!
Lida: tot morgen!!
Trusten voor zometeen!

Anne zei

Hello Daniela

Sorry it has taken so long to take a look at your blog. I do not have as much time as I would like to spend on line. Yvette is lovely and I think that Pheobe and her would love to meet!

Hugs
Anne

Related Posts with Thumbnails